ŻELATYNA WIEPRZOWA W LISTKACH (12 LISTKÓW) BIO 20 g - EWALD

You may also like
Description

SKŁADNIKI
żelatyna wieprzowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)


OPIS
Opakowanie zawiera 12 listków. 20 g żelatyny w listkach starcza na 1 l masy.


SPOSÓB UŻYCIA
1.
Potrzebną ilość żelatyny w listkach namoczyć w zimnej wodzie przez 5 min, następnie wyjąć i lekko odcisnąć.
2. Dla gorących dań: odciśniętą żelatynę wymieszać bezpośrednio z gorącą masą. Żelatyna natychmiast się rozpuszcza. Nie gotuj, ponieważ żelatyna straci swoją zdolność żelowania.
3. Dla zimnej masy (np. śmietany): odciśniętą żelatynę podgrzać w małym rondlu z niewielką ilością wody i rozpuścić, następnie dodać niewielką ilość masy - nigdy odwrotnie. Następnie wymieszać ją z pozostałą masą.
4. Schłodzić w lodówce przez 4 godziny.

ZALACENE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od obcych zapachów

Read moreShow less
Product Details
BP_16849

Data sheet

Certyfikat bio
Jest
Producent - nazwa i adres
Ewald-gelatine gmbh, meddersheimer straße 50, 55566 bad sobern
Kraj producenta
Niemcy
Reviews
No comments

Menu

Share

QR code

Settings

Click for more products.
No products were found.

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in