SKŁADNIKI
100% agar agar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Agar agar wytwarzany jest z suszonych na słońcu
wodorostów. Można go użyć do
zagęszczania sosów, dżemów, do przygotowania kremów, galaret, dań kuchni
azjatyckiej.
Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego. Bezsmakowy, rozpuszcza się w temperaturze 85-95 stopni Celsjusza, a tężeje w 32-39 stopniach Celsjusza. 1 łyżeczka (3,5 g) wystarcza na 350 ml płynu.
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać: zboża zawierające gluten,
orzechy, sezam.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Batom.pl jÓzef leśniak hurtownia zdrowej żywności, generała augusta fieldorfa-nila 17, 31-209 kr
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)