PEKTYNA JABŁKOWA DO DŻEMÓW 150 g - BATOM

You may also like
Description

SKŁADNIKI
pektyna amidowana 100%

OPIS
pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do owoców gotowanych z dodatkiem pektyny  dodajemy cukier gdy owoce są całkowicie miękkie. 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzechy, soję, seler i sezam.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłoodnym miejscu.

Read moreShow less
Product Details
BP_10451

Data sheet

Wegetariański
Tak
Certyfikat bio
Nie ma
Wegański
Tak
Producent - nazwa i adres
Batom.pl jÓzef leśniak hurtownia zdrowej żywności, generała augusta fieldorfa-nila 17, 31-209 kr
Kraj producenta
Polska
Bez glutenu (w składnikach)
Bez glutenu (w składnikach)
Reviews
No comments

Menu

Share

QR code

Settings

Click for more products.
No products were found.

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in