ŚRODEK ŻELUJĄCY DO KONFITUR BEZGLUTENOWY BIO 22 g - BIO VEGAN

You may also like
Description

SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana*, maranta w proszku*, substancja żelująca (agar agar*, pektyna) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Środek żelujący do żywności.
22 g proszku wystarczają na ok. 1 kg owoców lub ok. 600 ml soku.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 kg drobnych lub pokrojonych owoców lub 600 ml zimnego soku, dodać zawartość torebki i wymieszać. Dodać 4 łyżki soku z cytryny lub 3 g kwasku cytrynowego. Następnie dodać  300 g słodzika lub cukru. Zagotować mieszając ok 3 minut. Gorącą konfiturę przelać do słoików, zakręcić i pozostawić stojące na wieczku.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 866kJ / 205 kcal;
Tłuszcz: < 0,1 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g;
Węglowodany: 50,0 g;
w tym cukry: 2,5 g;
Błonnik: 8,3 g;
Białko: < 0,5 g;
Sól: 0,3 g

INFORMACJA ALERGENNA
może zawierać migdały, gorczycę, soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Read moreShow less
Product Details
BP_147

Data sheet

Wegetariański
Tak
Certyfikat bio
Jest
Wegański
Tak
Producent - nazwa i adres
Biovegan gmbh, biovegan allee 1, 56579 bonefeld
Kraj producenta
Niemcy
Bez glutenu (w składnikach)
Bez glutenu (w składnikach)
Bez glutenu (deklaracja)
Bez glutenu (deklaracja)
Reviews
No comments

Menu

Share

QR code

Settings

Click for more products.
No products were found.

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in