AGAR AGAR BIO 50 g - PORTO MUINOS

You may also like
Description

SKŁADNIKI
agar agar* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Agar agar jest używany  jako środek żelujący, zagęszczacz oraz stabilizator.
Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Agar agar rozpuścić w letniej wodzie.
Podgrzać do wrzenia. Zostawić do ostudzenia.
Podczas studzenia roztwór wodny tworzy żel (po 20 minutach – struktura włóknista, po 2 – 3 godzinach – struktura galarety).
Agar agar zachowuje konsystencję w temperaturze pokojowej.
Bardzo delikatna struktura: 0,80 g / 500 ml (0,16%)
Delikatna struktura: 1,50 g / 500 ml (0,3%)
Twarda struktura: 5,00 g / 500 ml (1%)
Bardzo twarda struktura: 7,00 g / 500 ml (1,4%)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

INFORMACJA ALERGENNA

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Read moreShow less
Product Details
BP_446

Data sheet

Wegetariański
Tak
Certyfikat bio
Jest
Wegański
Tak
Producent - nazwa i adres
Porto-muinos, s.l., pol. o acevedo, parcela 14, 15185 cerceda
Kraj producenta
Hiszpania
Bez glutenu (w składnikach)
Bez glutenu (w składnikach)
Reviews
No comments

Menu

Share

QR code

Settings

Click for more products.
No products were found.

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in