SKŁADNIKI
agar agar* 100%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Agar agar jest używany
jako środek żelujący, zagęszczacz oraz stabilizator.
Doskonała alternatywa
dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Agar agar
rozpuścić w letniej wodzie.
Podgrzać do wrzenia. Zostawić do
ostudzenia.
Podczas studzenia roztwór wodny tworzy żel (po 20 minutach –
struktura włóknista, po 2 – 3 godzinach – struktura galarety).
Agar agar
zachowuje konsystencję w temperaturze pokojowej.
Bardzo delikatna struktura:
0,80 g / 500 ml (0,16%)
Delikatna struktura: 1,50 g / 500 ml (0,3%)
Twarda
struktura: 5,00 g / 500 ml (1%)
Bardzo twarda struktura: 7,00 g / 500 ml
(1,4%)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
INFORMACJA ALERGENNA
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Porto-muinos, s.l., pol. o acevedo, parcela 14, 15185 cerceda
- Kraj producenta
- Hiszpania
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)