SKŁADNIKI
agar -
agar* (certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Do
kremów, polew, budyni, galaretek do ciast i dań z galaretą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W
100 g
Wartość
energetyczna: 700 kJ / 167 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0,4 g
w tym cukry: 0,4
g
Białko: 0
g
Sól: 1,25 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
10 g
agaru rozpuścić w 1 litrze zimnej wody i w razie potrzeby dosłodzić. Gotować
przez 3 minuty ciągle mieszając. Po ugotowaniu lekko ostudzić. Wlać do
formy i pozostawić do zestalenia w lodówce. Agar - agar można przygotować z
sokiem owocowym lub z innym sokiem.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Amylon a.s., svermova 117, 580 36 havlickuv brod
- Kraj producenta
- Czechy
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (deklaracja)
- Bez glutenu (deklaracja)