ŻELATYNA WIEPRZOWA W LISTKACH (12 LISTKÓW) BIO 20 g - EWALD

You may also like
Opis

SKŁADNIKI
żelatyna wieprzowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)


OPIS
Opakowanie zawiera 12 listków. 20 g żelatyny w listkach starcza na 1 l masy.


SPOSÓB UŻYCIA
1.
Potrzebną ilość żelatyny w listkach namoczyć w zimnej wodzie przez 5 min, następnie wyjąć i lekko odcisnąć.
2. Dla gorących dań: odciśniętą żelatynę wymieszać bezpośrednio z gorącą masą. Żelatyna natychmiast się rozpuszcza. Nie gotuj, ponieważ żelatyna straci swoją zdolność żelowania.
3. Dla zimnej masy (np. śmietany): odciśniętą żelatynę podgrzać w małym rondlu z niewielką ilością wody i rozpuścić, następnie dodać niewielką ilość masy - nigdy odwrotnie. Następnie wymieszać ją z pozostałą masą.
4. Schłodzić w lodówce przez 4 godziny.

ZALACENE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od obcych zapachów

Dowiedz się więcejShow less
Szczegóły produktu
BP_16849

Opis

Certyfikat bio
Jest
Producent - nazwa i adres
Ewald-gelatine gmbh, meddersheimer straße 50, 55566 bad sobern
Kraj producenta
Niemcy
Opinie
Brak komentarzy

Menu

Udostępnij

Kod QR

Ustawienia

Kliknij po więcej produktów.
No products were found.

Utwórz darmowe konto aby zapisać w ulubionych.

Zarejestruj

Utwórz darmowe konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zarejestruj