SKŁADNIKI
żelatyna
wieprzowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Opakowanie
zawiera 12 listków. 20 g żelatyny w listkach
starcza na 1 l masy.
SPOSÓB UŻYCIA
1.
Potrzebną ilość żelatyny w
listkach namoczyć w zimnej wodzie przez 5 min, następnie wyjąć i lekko
odcisnąć.
2. Dla gorących dań: odciśniętą żelatynę wymieszać bezpośrednio z
gorącą masą. Żelatyna natychmiast się rozpuszcza. Nie gotuj, ponieważ żelatyna straci swoją zdolność
żelowania.
3. Dla zimnej masy (np. śmietany): odciśniętą
żelatynę podgrzać w małym rondlu z niewielką ilością wody i rozpuścić,
następnie dodać niewielką ilość masy - nigdy odwrotnie. Następnie wymieszać ją
z pozostałą masą.
4. Schłodzić w lodówce przez 4 godziny.
ZALACENE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
suchym miejscu, z dala od obcych zapachów