SKŁADNIKI
Woda,
soja*, sól morska, alkohol*, Aspergillus
oryzae(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Sos Tamari dzięki
wyższej zawartosci białek i bardziej skoncentrowanemu smakowi, doskonale nadaje
się do dłuższego gotowania. Sprawia, iż pozostałe składniki dania stają się
delikatniejsze w smaku. Tradycyjne Tamari stosowany jest do uwydatniania smaku
duszonych mięs , zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat.
Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą
i pieprzem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 346 kJ / 82 kcal
Tłuszcz -
0,20 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g
Węglowodany - 5,80 g
w tym
cukry - 1,7 g
Błonnik - 0,9 g
Białko - 10,30 g
Sól - 13
g