SKŁADNIKI
Woda, soja*,
pszenica*, sól morska, koji (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Sos Shoyu
charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem - jest to wynik
fermentacji pszenicy. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania ,
najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracil
charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami , w
potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi
warzywami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 246 kJ / 59 kcal
Tłuszcz - 0,10 g
w
tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g
Węglowodany - 4,90 g
w tym cukry - 0
g
Białko - 9,00 g
Sól - 14 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt zawiera gluten, soję.