SKŁADNIKI
woda, soja*,
pszenica*, sól morska, alkohol* (A.oryzae) (*składniki ekologiczne)
OPIS
Sos Shoyu
charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem - jest to wynik
fermentacji pszenicy. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania ,
najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracil
charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami , w
potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi
warzywami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 315 kJ / 75 kcal
Tłuszcz - 0,1 g
w
tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g
Węglowodany - 4,9 g
w tym cukry - 1,5
g
Białko - 9,6 g
Sól - 14,0 g
Błonnik- 0 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt zawiera soję.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.