SKŁADNIKI
woda,
soja*, sól morska (10,3%),
alkohol*, Aspergillus oryzae(*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Produkt odpowiedni dla
wegan.
Sos Tamari dzięki wyższej
zawartosci białek i bardziej skoncentrowanemu smakowi, doskonale nadaje się do
dłuższego gotowania. Sprawia, iż pozostałe składniki dania stają się
delikatniejsze w smaku. Tradycyjnie Tamari stosowany jest do uwydatniania smaku
duszonych mięs , zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat.
Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą
i pieprzem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 405 kJ / 96 kcal
Tłuszcz - 0,0
g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g
Węglowodany - 5,30 g
w tym
cukry - 1,7 g
Błonnik - 0,9 g
Białko - 12,10 g
Sól - 10,3
g