SKŁADNIKI
Woda,
soja*, sól morska, alkohol*, Aspergillus
oryzae(*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Produkt odpowiedni dla
wegan.
Sos Tamari dzięki wyższej zawartosci białek i bardziej
skoncentrowanemu smakowi, doskonale nadaje się do dłuższego gotowania. Sprawia,
iż pozostałe składniki dania stają się delikatniejsze w smaku. Tradycyjnie
Tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs , zup, makaronów,
smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem
ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 405 kJ / 96 kcal
Tłuszcz - 0,0
g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g
Węglowodany - 5,30 g
w tym
cukry - 1,7 g
Błonnik - 0,9 g
Białko - 12,10 g
Sól - 10,3
g