SKŁADNIKI
woda, soja*,
pszenica*, sól morska, alkohol*, ocet*, regulator kwasowości: kwas mlekowy, Koji
(A.oryzae) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Sos Shoyu
charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem - jest to wynik
fermentacji pszenicy. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania ,
najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracił
charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami , w
potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi
warzywami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 424 kJ/101 kcal
Białko - 10,4 g
Węglowodany -
4,9 g, w tym cukier - 0,4 g
Tłuszcz - 0,1 g
Błonnik - 0,8 g
Sól - 10,2
g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt zawiera gluten, soję.