SKŁADNIKI
oliwa z oliwek
extra virgin*, bazylia* (26 %), orzechy włoskie* (16 %),
orzechy nerkowca* (12 %), orzeszki piniowe*, sól morska,
regulator kwasowości: kwas cytrynowy (* certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Produkt
pasteryzowany. Idealne jako dodatek do makaronu, sałatek i tostów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna -
2311 kJ/560 kcal
Tłuszcz - 56 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7,9
g
Węglowodany - 6,5 g
w tym cukry - 3,1
g
Błonnik - 2,1 g
Białko - 7,2 g
Sól - 3,3
g
UWAGA
Aby niewykorzystane pesto przechowywać w
lodówce przez kilka dni należy zalać wierzch słoika
oliwą
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu
przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Rapunzel naturkost gmbh, rapunzelstrabe 1, d-87764 legau
- Kraj producenta
- Niemcy
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)