SKŁADNIKI
bazylia* (66
%), olej słonecznikowy* (14 %), oliwa z oliwek extra virgin* (14 %),
orzechy nerkowca* (4 %), sól, sok z cytryny*, płatki
ziemniaczane*, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik
ekologiczny).
OPIS
Pesto z bazylii,
aromatyzowane oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i orzechami nerkowca.
Idealne jako przyprawa do dań makaronowych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1732 kJ / 421 kcal
Tłuszcz - 43 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 5,7 g
Węglowodany - 1,7 g
w tym cukry -
0,5 g
Błonnik - 3,3 g
Białko - 5,1 g
Sól - 3,4 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od
źródeł ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10
dni.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Producent - nazwa i adres
- Bio planet s.a., wilkowa wieś 7, 05-084 leszno
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)