SKŁADNIKI
olej
słonecznikowy* (60 %), koncentrat z bazylii* (19%), orzechy
nerkowca* (11 %), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* (6 %), sól,
ser Parmezan* (2%) (mleko*, sól, podpuszczka mikrobiologiczna),
skórka cytrynowa* (1,5 %), ocet winny*, czosnek*, naturalny aromat
cytrynowy*, orzeszki pinii* (0,4 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy,
kwas mlekowy. (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Na 100 g pesto zużyto59 g świezej
bazylii. Produkt niepasteryzowany.
Znakomity ekologiczny włoski sos z regionu
Ligurii. Zankomity do makaronu, do bruschetty, caprese (sałatka
z pomdora i mozzarelli) lub białego twarogu itp.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W
100 g
Wartość energetyczna - 2717 kJ/649 kcal
Tłuszcz
- 67 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7,9 g
Węglowodany
- 4,4 g
w tym cukry - 1,6 g
Białko - 3,4 g
Sól
- 4,3 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 15
dni.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Producent - nazwa i adres
- Terre di liguria, via barcola, 5, 19032 lerici (sp)
- Kraj producenta
- Włochy
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)