SKŁADNIKI
mąka z groszku
zielonego*, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1388 kJ / 329 kcal
Tłuszcz: 2 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: <0,2 g
Węglowodany: 48,2 g
w tym cukry: 2,9
g
Błonnik: 15,7 g
Białko: 21,7 g
Sól: 0 g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5
litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól
wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno
gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu
gotowania (bulgotania). Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości
11 - 19 minut, al dente 7 - 9 minut. W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu.
Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego
makaronu.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.