SKŁADNIKI
mąka z ryżu
brązowego*, woda (* certyfkiowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron może być bazą
do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.
SPOSÓB RZYGOTOWANIA
Zagotuj
wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 4-5 minut, odcedź makaron na
sitku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1298 kJ / 309 kcal
Tłuszcz - 2,7 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g
Węglowodany - 63,6 g
w tym
cukry - 0 g
Błonnik - 1,8 g
Białko - 5,5 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać sezam, soję i orzeszki ziemne.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.