SKŁADNIKI
mąka z ryżu
czarnego*(60%), mąka z ryżu brązowego*, woda (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Makaron może być bazą
do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 4-5
minut. Odcedź makaron na sitku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1529 kJ / 364 kcal
Tłuszcz - 3,6
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g
Węglowodany - 76,4 g
w
tym cukry - 0 g
Błonnik - 1,8 g
Białko - 7,3 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać sezam, soję i orzeszki ziemne.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.