SKŁADNIKI
mąka
kukurydziana* (80%), mąka ryżowa* (20%) (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Makaron bezglutenowy
wytwarzany według specjalnej receptury, żeby uzyskać smak podobny do makaronu ze
zwykłej pszenicy durum.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g
makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 8/10
min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1499 kJ / 353 kcal
Tłuszcz - 1,4 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 77 g
w tym cukry - 2
g
Błonnik - 1 g
Białko - 7 g
Sól - 0,05 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt może zawierać łubin oraz soję.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.