SKŁADNIKI
Woda oczyszczona,
mąka konjac*, błonnik owsiany (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Makaron ryżowy konjac
jest źródłem błonnika o niskiej kaloryczności. Nie zawiera glutenu, tłuszczu,
cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac
(uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w
tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych,
ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i
wegetarian.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
Tłuszcz: 0 g;
w tym
kwasy nasycone: 0 g;
Węglowodany: 0 g;
w tym cukry: 0 g;
Błonnik: 4
g;
Białko: 0,2 g;
Sól: 0 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Sposób
przygotowania I: Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do
ulubionej potrawy.
Sposób przygotowania II : Gotować ok. 5 minut,
odsączyć, dodać do ulubionej
potrawy.
Sposób przygotowania III : Smażyć przez 5 minut na patelni, dodać do
ulubionej potrawy.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po
otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2
dni