SKŁADNIKI
mąka pszenna razowa*, mąka żytnia razowa*, mąka orkiszowa*, woda, sól, drożdże (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna bułka tarta razowa doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić również zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1595 kJ / 377 kcal
Tłuszcz - 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 78 g
w tym cukry - 0,2 g
Błonnik - 6,1 g
Białko - 9,2 g
Sól - 1,3 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.