MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA PROTEINOWA BEZGLUTENOWA BIO 450 g - POPCROP

You may also like
Description

SKŁADNIKI
płatki owsiane bezglutenowe*, mąka owsiana bezglutenowa*,  mąka z fasoli*, siemię lniane*, płatki teff*, białko z grochu*, chia - nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica), pestki dyni*, babka jajowata*, mąka teff*, sól himalajska (*certyfikowany składik ekologiczny)

OPIS
Wegański chleb, który jest źródłem wapnia i potasu oraz jest bogaty w błonnik, żelazo, magnez, fosfor i cynk.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g  
Wartość energetyczna: 1536 kJ / 367 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g
Węglowodany: 38 g
w tym cukry: 2,4 g   
Białko: 21 g
Sól: 1,2 g
Żelazo: 7,5 mg (53 %)**
Magnez: 168 mg (45 %)**
Fosfor: 523 mg (75 %)**
Cynk: 3,6 mg (36 %)**
Wapń: 128 mg (16 %)**
Potas: 539 mg (27 %)**
[** dzienna referencyja wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)]

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzać piekarnik do 190 stopni Celsjusza
2. Foremkę (keksówkę 10 x 20 cm) wyłóżyć papierem do pieczenia
3. Przygotować dużą miskę i przesypać do niej mieszankę
4. Dolać 450 ml mocno gazowanej wody i intensywnie wymieszać
5. Wymieszane ciasto od razu przełożyć do przygotowanej foremki
6. Włożyć do piekarnika i piec przez 1,5 godziny
7. Po upieczeniu wyjąć chleb z foremki, owinąć bawełnianą ściereczką i pozostawić do całkowitego wystudzenia

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed bezpośrednim dostępem promieni słonecznych.

Read moreShow less
Product Details
BP_19627

Data sheet

Wegetariański
Tak
Certyfikat bio
Jest
Wegański
Tak
Producent - nazwa i adres
Robert karabon jetting systems, chylońska 26, 81-064 gdynia
Kraj producenta
Polska
Bez glutenu (w składnikach)
Bez glutenu (w składnikach)
Bez glutenu (deklaracja)
Bez glutenu (deklaracja)
Reviews
No comments

Menu

Share

QR code

Settings

Click for more products.
No products were found.

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in