plPolski enEnglish

Mąka orkiszowa typ 1050 1kg GEISINGEN

Mąka orkiszowa typ 1050 1kg GEISINGEN

Read moreShow less
Reference:
n 7487
Love0
Add to compare0
Add to wishlist
You may also like
Description

Mąka orkiszowa typ 1050 1kg GEISINGEN

termin ważności:15 październik 2021

Typ 1050 jest mąką chlebową. Zalecenia te podane przez producenta poparte są ich wieloletnim doświadczeniem. Biszkopt można oczywiście robić również z mąki typu 1050 – ale nie będzie on wtedy taki lekki. To już kwestia gustu i uznania.


Kraj pochodzenia: Niemcy.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Produkt zawiera gluten.


Do grupy polecanej przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.

Odmiana orkiszu: Frankenkorn

Typy mąk

Typy mąk (oznaczone numerami) oznaczają stopień zmielenia ziarna (miałkości maki).

Mąki białe, najdrobniejszego przemiału, tzw. biszkoptowe   typ 200, 300, 400
Mąki białe, średniego przemiału, tzw. uniwersalne              typ 500, 600, 700
Mąki białe, grubego przemiału, tzw. chlebowe               typ 1000, 1100, 1300
Mąki ciemne, grubego przemiału, tzw. pełnoziarniste     typ 1500, 2000

*Im grubszy przemiał, tym więcej zachowanych wartości odżywczych, zawartych w łusce ziarna.

Read moreShow less
Product Details
n 7487
Reviews
No comments

Menu

Share

QR code

Settings

Click for more products.
No products were found.

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in