Kliknij po więcej produktów.
Nie znaleziono produktów.

Mąka orkiszowa typ 1050 1kg GEISINGEN

Mąka orkiszowa typ 1050 1kg GEISINGEN

Dowiedz się więcej
Index:
n 7487
EAN13:
4033425113013
Ulubione0
Dodaj do listy życzeń
Opis

Mąka orkiszowa typ 1050 1kg GEISINGEN

termin ważności:15 październik 2021

Typ 1050 jest mąką chlebową. Zalecenia te podane przez producenta poparte są ich wieloletnim doświadczeniem. Biszkopt można oczywiście robić również z mąki typu 1050 – ale nie będzie on wtedy taki lekki. To już kwestia gustu i uznania.


Kraj pochodzenia: Niemcy.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Produkt zawiera gluten.


Do grupy polecanej przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.

Odmiana orkiszu: Frankenkorn

Typy mąk

Typy mąk (oznaczone numerami) oznaczają stopień zmielenia ziarna (miałkości maki).

Mąki białe, najdrobniejszego przemiału, tzw. biszkoptowe   typ 200, 300, 400
Mąki białe, średniego przemiału, tzw. uniwersalne              typ 500, 600, 700
Mąki białe, grubego przemiału, tzw. chlebowe               typ 1000, 1100, 1300
Mąki ciemne, grubego przemiału, tzw. pełnoziarniste     typ 1500, 2000

*Im grubszy przemiał, tym więcej zachowanych wartości odżywczych, zawartych w łusce ziarna.

Dowiedz się więcej
Szczegóły produktu
n 7487
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Udostępnij

Kod QR

Ustawienia

Kliknij po więcej produktów.
Nie znaleziono produktów.

Utwórz darmowe konto aby zapisać w ulubionych.

Zarejestruj

Utwórz darmowe konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zarejestruj