- mąka kasztanowa wzmacnia odporność
- można ją jeść na surowo i dodawać do potraw
Mąka z kasztanów jadalnych wykorzystywana jest do pieczenia placków, zagęszczania sosów i zup, można dodawać ją do koktajlów.
Mąka z kasztanów ma lekko słodkawy, orzechowy smak. Można ja spożywać na surowo.
Polecana jest w diecie św. Hildegardy. Wzmacnia żołądek i wątrobę, podnosi odporność.
Przygotuj miód z mąka kasztanową na wzmocnienie odporności.
Aby zregenerować wątrobę:
Podgrzej 5 łyżek miodu i dodaj 3 łyżki mąki. Zażywaj 2 x po 1 łyżeczce dziennie.
SKŁADNIKI
kasztany jadalne 100% z upraw ekologicznych (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚć ODŻYWCZA W 100 g
wartość energetyczna - 1492J/352kcal
tłuszcz - 2,1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7g
węglowodany - 77,1g
w tym cukry - 24,5g
białko - 5,9g
sól -0,4g
błonnik3,3g