- mąka z kasztanów jadalnych to doskonały dodatek do ciast i chleba
Mąka z kasztanów jadalnych polecana jest przez św. Hildegardę na wzmocnienie wątroby i żołądka, oraz dla osób o zaburzonej odporności.
Miód wymieszany z mąką kasztanową to doskonały środek wzmacniający wątrobę.
Podgrzej 5łyżek miodu i dodaj 3 łyżki mąki - zażywaj 2 x dziennie po 1 łyżeczce.
Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami.
Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, przygotowania naleśników, makaronów.
Jakie są właściwości kasztanów jadalnych?
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1541 kJ / 365 kcal
Tłuszcz - 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g
Węglowodany - 71 g
w tym cukry - 29,5 g
Białko - 6,4 g
Sól - 0,09 g
SKŁADNIKI
mąka kasztanowa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.