SKŁADNIKI
mix białkowy 56,7%
(sproszkowane białko konopi*, sproszkowane białko dyni*, sproszkowane białko
słonecznika*), kakao w proszku* 10%, kiełkujące ziarno lnu*, cukier kokosowy*,
agawa w proszku*, kiełkująca quinoa*, karob* 1% (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Produkt wegański, bez
laktozy.
Innowacyjne, napoje roślinne Pur Ya! stanowią sycący,
pełnowartościowy posiłek, który dostarcza organizmowi niezbędne składniki
odżywcze.
Idealne przed i po intensywnych ćwiczeniach fitness. Charakteryzują
się wysoką zawartością białka roślinnego, który zapewnia prawidłowe
funkcjonowanie organizmu.
Ekologiczne sproszkowane kakao, stanowi odżywczy i
wartościowy dodatek do wielu potraw. Zawiera wiele składników mineralnych m.in.
magnez i żelazo.
Główne składniki napojów roślinnych to m.in.:
-
Ekologiczne, sproszkowane białko konopi: źródło pełnowartościowego białka
roślinnego, zawierającego wszystkie niezbędne aminokwasy egzogenne oraz
nienasyconych kwasów tłuszczowych. Charakteryzuje się również wysoką zawartością
składników mineralnych i witamin.
- Sproszkowane białko pestek dyni:
otrzymywane ze styryjskich dyń wyróżnia się pysznym, orzechowym smakiem. Z uwagi
na cenne właściwości staje się coraz bardziej popularne wśród innych roślinnych
produktów białkowych.
- Ekologiczne, kiełkujące ziarno lnu: to m. in. źródło
niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega – 3 i omega – 6. Wysoka
zawartość składników mineralnych i witamin sprawia, że posiada korzystny wpływ
na nasz organizm.
- Sproszkowane białko słonecznika: cechuje się wysoką
zawartością dobrze przyswajalnego błonnika.
- Cukier kokosowy uzyskiwany z
młodych pąków kwiatowych palmy kokosowej : wyróżnia się niskim indeksem
glikemicznym. Posiada delikatny posmak karmelu.
- Syrop z agawy: nadaje
napojom białkowym pyszny, słodki smak.
- Sproszkowany, ekologiczny karob:
posiada wyjątkowy posmak karmelu. Zawiera m.in. prowitaminę A (beta-karoten)
oraz niezbędne składniki mineralne takie jak wapń i żelazo.
- Ekologiczne,
kiełkujące ziarno lnu: to m. in. źródło niezbędnych nienasyconych kwasów
tłuszczowych omega – 3 i omega – 6. Wysoka zawartość składników mineralnych i
witamin sprawia, że posiada korzystny wpływ na nasz
organizm.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Używać
najlepiej mleka bezbiałkowego, naturalnie słodkiego (ryżowego, migdałowego,
orkiszowego lub sojowego). Wsypać 2 łyżki (ok. 15 g każda) do 300 ml i dokładnie
wymieszać (najlepiej w shakerze lub blenderze). Najlepiej smakuje od razu po
przygotowaniu. W przeciwnym razie przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu
jednego dnia.
ZALECANE SPOŻYCIE
Spożywać od
1 do 3 razy dziennie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1628 kJ / 390 kcal;
Tłuszcz: 10,2 g;
w tym kwasy nasycone: 1,9 g;
Węglowodany: 29,8 g;
w tym cukry: 17,5
g;
Błonnik: 13,2 g;
Białko: 38,4 g;
Sól: 0,08
g.
Alanina: 1511 mg;
Arginina: 4561 mg;
Kwas asparaginowy:
3332 mg;
Cysteina: 477 mg;
Kwas glutaminowy: 6473 mg;
Glicyna: 1743
mg;
Histydyna: 1026 mg;
Izoleucyna: 1622 mg;
Leucyna: 2632 mg;
Lizyna: 1360 mg;
Metionina: 779 mg;
Fenyloalanina: 1804 mg;
Prolina: 1443 mg;
Seryna: 1600 mg;
Treonina: 1258 mg;
Tryptofan:
653 mg;
Tyrozyna: 1104 mg;
Walina: 1915
mg.
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać zboża zawierające gluten, soję, łubin, orzechy, nasiona
sezamu.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Napoje białkowe powinny być przechowywane w suchym i
chłodnym miejscu poniżej 24 stopni Celsjusza.