SKŁADNIKI
mix białkowy 53,3% (sproszkowane
białko konopi*, sproszkowane białko dyni*, sproszkowane białko słonecznika*),
banan w proszku* 20,6%, cukier kokosowy*, agawa w proszku*, kiełkujące siemię
lniane*, kiełkująca quinoa*, naturalny aromat bananowy 1,6%, baobab* 1%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt wegański, bez laktozy.
Innowacyjne, napoje roślinne Pur Ya! stanowią sycący, pełnowartościowy posiłek, który dostarcza organizmowi niezbędne składniki odżywcze.
Idealne przed i po intensywnych ćwiczeniach fitness. Charakteryzują się wysoką zawartością białka roślinnego, który zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
Ekologiczny, czerwony banan: prosto z Ekwadoru, wyjątkowo słodki i bardzo aromatyczny stanowi źródło niezbędnych witamin i składników mineralnych.
Ekologiczny baobab sproszkowany: uzyskiwany z owoców afrykańskiego drzewa baobab, bardzo pożywny i odżywczy, zawiera przeciwutleniacze, witaminę C i wiele cennych składników mineralnych.
Główne składniki napojów roślinnych to m.in.:
- Ekologiczne, sproszkowane białko konopi: źródło pełnowartościowego białka roślinnego, zawierającego wszystkie niezbędne aminokwasy egzogenne oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Charakteryzuje się również wysoką zawartością składników mineralnych i witamin.
- Sproszkowane białko pestek dyni: otrzymywane ze styryjskich dyń wyróżnia się pysznym, orzechowym smakiem. Z uwagi na cenne właściwości staje się coraz bardziej popularne wśród innych roślinnych produktów białkowych.
- Ekologiczne, kiełkujące ziarno lnu: to m. in. źródło niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega – 3 i omega – 6. Wysoka zawartość składników mineralnych i witamin sprawia, że posiada korzystny wpływ na nasz organizm.
- Sproszkowane białko słonecznika: cechuje się wysoką zawartością dobrze przyswajalnego błonnika.
- Cukier kokosowy uzyskiwany z młodych pąków kwiatowych palmy kokosowej : wyróżnia się niskim indeksem glikemicznym. Posiada delikatny posmak karmelu.
- Syrop z agawy: nadaje napojom białkowym pyszny, słodki smak.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Używać najlepiej mleka bezbiałkowego, naturalnie słodkiego (ryżowego, migdałowego, orkiszowego lub sojowego). Wsypać 2 łyżki (ok. 15 g każda) do 300 ml i dokładnie wymieszać (najlepiej w shakerze lub blenderze). Najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu. W przeciwnym razie przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu jednego dnia.
ZALECANE SPOŻYCIE
Spożywać od 1 do 3 razy dziennie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1603 kJ / 382 kcal;
Tłuszcz: 6,5 g;
w tym kwasy nasycone: 0,9 g;
Węglowodany: 43,5 g;
w tym cukry: 32,9 g;
Błonnik: 9,2 g;
Białko: 32,3 g;
Sól: 0,09 g.
Alanina: 1413 mg;
Arginina: 4099 mg;
Kwas asparaginowy: 3078 mg;
Cysteina: 411 mg;
Kwas glutaminowy: 6049 mg;
Glicyna: 1643 mg;
Histydyna: 918 mg;
Izoleucyna:1440 mg;
Leucyna: 2370 mg;
Lizyna: 1189 mg;
Metionina: 695 mg;
Fenyloalanina: 1701 mg;
Prolina: 1345 mg;
Seryna: 1486 mg;
Treonina: 1106 mg;
Tryptofan: 561 mg;
Tyrozyna: 994 mg;
Walina: 1741 mg.
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać zboża zawierające gluten, soję, łubin, orzechy, nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Napoje białkowe powinny być przechowywane w suchym i chłodnym miejscu poniżej 24 stopni Celsjusza.