SKŁADNIKI
mąka
z ciecierzycy* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna
mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki.
Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie
lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a
szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w
związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i
sosów.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1417 kJ / 337 kcal
Tłuszcz
- 5,9 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g
Węglowodany
- 44 g
w
tym cukry - 2,3 g
Białko
- 19 g
Sól
- 0,09 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Bio planet s.a., wilkowa wieś 7, 05-084 leszno
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)