Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki.
Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk.
Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca.
Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów.
SKŁADNIKI
mąka z ciecierzycy* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1417 kJ / 337 kcal
Tłuszcz - 5,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g
Węglowodany - 44 g
w tym cukry - 2,3 g
Białko - 19 g
Sól - 0,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.