Galgant mielony BIO 40 g - LEBENSBAUM

You may also like
Opis

Galgant jest to roślina pochodząca z Azji południowo-wschodniej.

Posiada intensywny, ostro-korzenny zapach i gorzkawy smak. Nadaje potrawom wyjątkowy aromat, przywołujący na myśl Azję.


Najlepszy do kuchni indyjskiej i azjatyckiej, do mięs, jako posypka na kanapki.

Pasuje do wołowiny, ryb, kartoflanki, zupy grochowej i fasolowej oraz tłustych sosów.


Już jedna szczypta galgantu zaostrza smak potrawy. Galgant posiada cytrynowy aromat.


Zapachem i smakiem przypomina słodką musztardę czy imbir, ma jednak bardziej intensywny aromat oraz mocniejszy i ostrzejszy pieprzny smak.


Galgantu można używać jako substytutu pieprzu lub jako zamiennika curry.


Dzięki szerokiemu zastosowaniu w kuchni oraz medycynie nazywany jest "cudowną przyprawą".


W medycynie św. Hildegardy stosowany przy dolegliwościach trawiennych oraz sercowych, a także problemów miesiączkowych oraz w stanach wyczerpania.


SKŁADNIKI
galgant* (*certyfikowany składnik ekologiczny)


ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dowiedz się więcejShow less
Szczegóły produktu
BP_6454

Opis

Wegetariański
Tak
Certyfikat bio
Jest
Wegański
Tak
Producent - nazwa i adres
Ulrich walter gmbh, dr. jurgen-ulderup straße 12, 49356 diep
Kraj producenta
Niemcy
Bez glutenu (w składnikach)
Bez glutenu (w składnikach)
Opinie
Brak komentarzy
Pokrewne artykuły

Menu

Udostępnij

Kod QR

Ustawienia

Kliknij po więcej produktów.
No products were found.

Utwórz darmowe konto aby zapisać w ulubionych.

Zarejestruj

Utwórz darmowe konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zarejestruj