Galgant mielony BIO 40 g - LEBENSBAUM

You may also like
Opis

Galgant jest to roślina pochodząca z Azji południowo-wschodniej.

Posiada intensywny, ostro-korzenny zapach i gorzkawy smak. Nadaje potrawom wyjątkowy aromat, przywołujący na myśl Azję.


Najlepszy do kuchni indyjskiej i azjatyckiej, do mięs, jako posypka na kanapki.

Pasuje do wołowiny, ryb, kartoflanki, zupy grochowej i fasolowej oraz tłustych sosów.


Już jedna szczypta galgantu zaostrza smak potrawy. Galgant posiada cytrynowy aromat.


Zapachem i smakiem przypomina słodką musztardę czy imbir, ma jednak bardziej intensywny aromat oraz mocniejszy i ostrzejszy pieprzny smak.


Galgantu można używać jako substytutu pieprzu lub jako zamiennika curry.


Dzięki szerokiemu zastosowaniu w kuchni oraz medycynie nazywany jest "cudowną przyprawą".


W medycynie św. Hildegardy stosowany przy dolegliwościach trawiennych oraz sercowych, a także problemów miesiączkowych oraz w stanach wyczerpania.


SKŁADNIKI
galgant* (*certyfikowany składnik ekologiczny)


ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dowiedz się więcejShow less
Szczegóły produktu
BP_6454
Opinie
Brak komentarzy
Pokrewne artykuły

Menu

Udostępnij

Kod QR

Ustawienia

Kliknij po więcej produktów.
No products were found.

Utwórz darmowe konto aby zapisać w ulubionych.

Zarejestruj

Utwórz darmowe konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zarejestruj