ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI W PROSZKU BIO 30 g - BIO VEGAN

You may also like
Opis

SKŁADNIKI
ekologiczne zmielone produkty przemiału żyta

OPIS
Wystarcza na uzyskanie ok. 1,5 kg chleba.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego żytniego bio 30 g Biovegan, 700 g mąki pszennej, 300 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody.
Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 2 godz. w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 180-200 st. C przez ok. 80 min. Pozostawić do wystygnięcia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1442 kJ / 339 kcal;
Tłuszcz: 1,80 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,50 g;
Węglowodany: 62,40 g;
w tym cukry: 1,60 g;
Błonnik: 14,0 g;
Białko: 12,0 g
Sól: < 0,01 g

INFORMACJA ALERGENNA
zawiera gluten; może zawierać gorczycę, sezam, soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Dowiedz się więcejShow less
Szczegóły produktu
BP_149

Opis

Wegetariański
Tak
Certyfikat bio
Jest
Wegański
Tak
Producent - nazwa i adres
Biovegan gmbh, biovegan allee 1, 56579 bonefeld
Kraj producenta
Niemcy
Opinie
Brak komentarzy

Menu

Udostępnij

Kod QR

Ustawienia

Kliknij po więcej produktów.
No products were found.

Utwórz darmowe konto aby zapisać w ulubionych.

Zarejestruj

Utwórz darmowe konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zarejestruj