ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI W PROSZKU BIO 30 g - BIO VEGAN

You may also like
Description

SKŁADNIKI
ekologiczne zmielone produkty przemiału żyta

OPIS
Wystarcza na uzyskanie ok. 1,5 kg chleba.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego żytniego bio 30 g Biovegan, 700 g mąki pszennej, 300 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody.
Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 2 godz. w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 180-200 st. C przez ok. 80 min. Pozostawić do wystygnięcia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1442 kJ / 339 kcal;
Tłuszcz: 1,80 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,50 g;
Węglowodany: 62,40 g;
w tym cukry: 1,60 g;
Błonnik: 14,0 g;
Białko: 12,0 g
Sól: < 0,01 g

INFORMACJA ALERGENNA
zawiera gluten; może zawierać gorczycę, sezam, soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Read moreShow less
Product Details
BP_149

Data sheet

Wegetariański
Tak
Certyfikat bio
Jest
Wegański
Tak
Producent - nazwa i adres
Biovegan gmbh, biovegan allee 1, 56579 bonefeld
Kraj producenta
Niemcy
Reviews
No comments

Menu

Share

QR code

Settings

Click for more products.
No products were found.

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in