Zakwas chlebowy orkiszowy w proszku BIO 30 g - BIO VEGAN

You may also like
Opis

Zakwas chlebowy orkiszowy do wypieku chleba.

Orkisz według św. Hildegardy to najzdrowsze ze zbóż, które regeneruje cały organizm.

Orkisz zawiera dużo mikro i makroelementów, białka i błonnika. Orkisz zawiera też łatwiej przyswajalny gluten.

Właściwości orkiszu:

  • wzmacnia kości
  • polepsza krążenie krwi
  • wzmacnia odporność
  • obniża poziom cukru i cholesterolu
  • wspomaga układ trawienny

Św. Hildegarda pisała : „Orkisz jest najlepszym ziarnem. Jest obfite, pożywne i delikatne w porównaniu z innymi ziarnami. Daje silne ciało, zdrową krew tym, którzy je jedzą i czyni ducha człowieka lekkim i radosnym. "




Wystarcza na uzyskanie ok. 1,5 kg chleba.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego orkiszowego bio 30 g Biovegan, 700 g mąki orkiszowej, 300 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody.
Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 2 godz. w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 180-200 st. C przez ok. 80 min. Pozostawić do wystygnięcia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1511 kJ / 357 kcal;
Tłuszcz: 2,20 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,40 g;
Węglowodany: 65,00 g;
w tym cukry: 0,80 g;
Błonnik: 8,7 g;
Białko: 15,00 g
Sól: < 0,01 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać migdały, gorczycę i soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SKŁADNIKI
ekologiczna mąka pełnoziarnista orkiszowa, kultury bakterii chlebowych

Dowiedz się więcejShow less
Szczegóły produktu
BP_631
Opinie
Brak komentarzy

Menu

Udostępnij

Kod QR

Ustawienia

Kliknij po więcej produktów.
No products were found.

Utwórz darmowe konto aby zapisać w ulubionych.

Zarejestruj

Utwórz darmowe konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zarejestruj