- kakao z doliny Sambirano z Madagaskaru
- bez goryczy, z subtelna nuta cytrusów
Wyśmienita czekolada 85% kakao z Madagaskaru z doliny Sambirano.
Kakao charakteryzują subtelne nuty cytrusów.
To rzadkie i typowe kakao z doliny Sambirano oferuje czekoladę o pysznym kwaśnym aromacie bez goryczy.
SKŁADNIKI
Pasta kakaowa * (85%) - Madagaskar, cukier trzcinowy *, tłuszcz kakaowy *. Masa kakaowa minimum 85%. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 2562 kJ / 619 kcal
Tłuszcz: 51,2 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 30,7 g;
Węglowodany: 23,5 g;
w tym cukry: 14,4 g;
Błonnik: 10,9 g
Białko: 10,6 g;
Sól: 0, g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy, mleko (łącznie z laktozą) oraz zboża zawierające gluten.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (18-20 st. C).