SKŁADNIKI
miazga kakaowa,
substancja słodząca: erytrytol E 968 (40 %), tłuszcz
kakaowy
OPIS
Masa kakaowa minimum 60 %. Zawiera
substancję słodzącą. Zawiera naturalnie występujące cukry.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna 1718 kJ/417 kcal
Tłuszcz: 41 g
w
tym kwasy nasycone: 27 g
Węglowodany: 44 g
w tym cukry: 0,8 g
poliole: 40 g
Błonnik: 6,8 g
Białko: 4,6 g
Sól: 0,02 g
UWAGA
Nadmierne spożycie może mieć efekty przeczyszczające.
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne i
inne orzechy, soję, mleko (łącznie z laktozą)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
suchym i chłodnym miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Nie ma
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Adaka sp. z o.o., północna 15-19, 54-105 wrocław
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)