SKŁADNIKI
mąka
kukurydziana* 40 %, mąka z czerwonej soczewicy* 30 %, mąka z zielonego
groszku* 30 %, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron wytworzony z
surowców pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych oraz wody źródlanej
ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach. Wysoka
zawartość błonnika pokarmowego. Edycja przeznaczona dla dzieci.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna: 1501 kJ / 357 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 65 g
w tym
cukry: 1,3 g
Błonnik: 8,8 g
Białko: 16
g
Sól: 0,01 g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, aby makaron podczas gotowania
pływał swobodnie (4 -5 litrów). Osól i jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju
roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać
procesu gotowania. Po wsypaniu całej porcji zamieszaj i gotuj do miękkości 7 minut., al dente 5 minut (nie przekraczaj
maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą
wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego
makaronu.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.