SKŁADNIKI
mąka z
ciecierzycy* (50 %), mąka kukurydziana* (45 %), mąka ryżowa* (5 %) (*
certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1468 kJ/347 kcal
Tłuszcz: 4,1
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 60
g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik 5,1
g
Białko: 15 g
Sól: 0,02 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać soję.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA:
Do garnka wlać 1 l wody na 100 g makaronu i dodać
łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadzić wodę do wrzenia, dodać sól około 10 g
grubej soli. Dodać makaron do wrzącej wody i gotować przez 5
- 6 minut. Odcedzić makaron i doprawić według uznania.
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Albertengo, via carde, 2/a, 12030 torre san giorgio
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (deklaracja)
- Bez glutenu (deklaracja)