MAKARON (KUKURYDZA + GROSZEK + SOCZEWICA) MUSZELKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - FABIJAŃSCY (FABISIAKI)

You may also like
Description

SKŁADNIKI
mąka kukurydziana* 40 %, mąka z czerwonej soczewicy* 30 %, mąka z zielonego groszku* 30 %, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Makaron wytworzony z surowców pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych oraz wody źródlanej ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Edycja przeznaczona dla dzieci.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1501 kJ / 357 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 65 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 8,8 g
Białko: 16 g
Sól: 0,01 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, aby makaron podczas gotowania pływał swobodnie (4 -5 litrów). Osól i jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać procesu gotowania. Po wsypaniu całej porcji zamieszaj i gotuj do miękkości 7 minut., al dente 5 minut (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.  

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Read moreShow less
Product Details
BP_19079

Data sheet

Wegetariański
Tak
Certyfikat bio
Jest
Wegański
Tak
Producent - nazwa i adres
Fabijański spÓłka z ograniczoną odpowiedzialnością, lwÓwecka 6, 58-506
Kraj producenta
Polska
Bez glutenu (w składnikach)
Bez glutenu (w składnikach)
Bez glutenu (deklaracja)
Bez glutenu (deklaracja)
Reviews
No comments

Menu

Share

QR code

Settings

Click for more products.
No products were found.

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in