SKŁADNIKI
jęczmień*(47%),
soja*(24%), woda, sól morska (11,3%), Koji (Aspergillus oryzae) (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
OPIS
Tradycyjna, delikatna
pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego jęczmienia z dodatkiem soi. Miso
znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Doceniane za kulinarne walory
oraz korzystny wpływ na zdrowie. Długość fermentacji jęczmienia - minimum 6
miesięcy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 658 kJ (158 kcal)
Białko - 12 g
Węglowodany -
15,9 g
w tym cukier: 14,2 g
Tłuszcz - 5,1 g
w tym nasycone kwasy
tłuszczowe: 2,6 g
Błonnik - 5,3 g
Sód - 4,6 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt zawiera gluten, jęczmień i
soję.