SKŁADNIKI
ryż
biały* (97,6 %), chia* 2,4 % - szałwia hiszpańska (Salvia hispanica)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Opakowanie zawiera 4 porcje
produktu. Jedna porcja wynosi 56 g.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1477 kJ/ 353
kcal
Tłuszcz: 1,7 g
w tym kwasy tluszczowe nasycone: 0,4
g
Węglowodany: 77 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 1,4
g
Białko: 7,3 g
Sól: 0 g
Mangan: 0,7 mg (33 %)**
**
dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla
osoby dorosłej)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotować wodę odmierzając 4 szklanki na 100 g
makaronu. Do gotującej się wody wrzucić makaron, dodać łyżeczkę oleju i
delikatnie wymieszać. Gotować 6 - 9 minut lub do uzyskania odpowiedniej
konsystencji. Ugotowany makaron przelać zimną wodą i odcedzić. Podawać z sosem
lub z polewą.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.