SKŁADNIKI
mąka z groszku
zielonego* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Wysoka zawartość
białka. Wysoka zawartość tiaminy, fosforu, żelaza i kwasu foliowego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna: 1459 kJ / 345 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 55 g
w tym
cukry: 6,6 g
Błonnik: 9,0 g
Białko: 22 g
Sól: 0,01 g
Żelazo: 5,6 mg (40 %)**
Fosfor: 388 mg (55 %)**
Kwas foliowy: 57,2 ug
(29 %)**
Tiamina: 0,6 mg (55 %)**
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 5 - 8 minut w zależności
od formy (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
INFORMACJA
ALERGENNA
może zawierać jaja i
zboża zawierające gluten
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym
miejscu