SKŁADNIKI
tłuszcz
kakaowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Tłuszcz
kakaowy produkowany jest poprzez delikatne tłoczenie prażonych ziaren
kakaowych. Jest cudownie aromatyczne w smaku i zapachu. Idealne do deserów,
ciast oraz czekolad.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna -
3700 kJ / 900 kcal
Tłuszcz - 100 g
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone - 60 g
Węglowodany - 0
g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
UWAGA
Tłuszcz
kakaowy w temperaturze do 28 stopni Celsjusza ma konsystencję stałą. W
celu zmiany konsystencji na płynną umieścić produkt w kąpieli wodnej w
temperaturze od 28°C do 36°C.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić
przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i źródeł ciepła.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Fauser vitaquellwerk kg, postfach 54 06 29, 22506 hamburg
- Kraj producenta
- Niemcy
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)