SKŁADNIKI
ekologiczny olej kokosowy z pierwszego tłoczenia, tłoczony na gorąco
OPIS
Zaletą ekologicznego oleju kokosowego rafinowanego jest brak zapachu i wyższa temperatura spiekania, dzięki temu olej ten jest bardziej uniwersalny i ma szersze zastosowanie w kuchni wszędzie tam, gdzie zależy nam na niezmienionym smaku potraw. Doskonały do domowych wypieków jako zamiennik margaryny, a także do produkcji wegańskich smalczyków.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 3700 kJ / 900 kcal
Tłuszcz: 99,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 90 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
UWAGA
Zestalanie się oleju w
temperaturze pokojowej jest jego cechą naturalną i nie wpływa na jakość
produktu
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4°C
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Żywność ekologiczna bio food sp. z o.o 87-408 ciechocin, ul. ciechocin 32
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)