SKŁADNIKI
palone ziarno
orkiszu* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Do wytworzenia tego
produktu użyto ziarna orkiszu odmiany Schwabenkorn, odmiana polecana w diecie
Świętej Hildegardy.
To pyszna kawa zbożowa wyróżniająca się delikatnym
smakiem orzechowym oraz lekką nutą goryczy.
Kawa powstaje w procesie palenia
ziarna orkiszu. Orkisz posiada więcej pozytywnie wpływających na nasz organizm
składników niż zboża innych odmian. Orkisz jest lekkostrawny i
łatwoprzyswajalny.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
3-4
łyżki stołowe kawy wsypać do 1 litra wrzącej wody. Gotować 5-8 minut. Po
zestawieniu z ognia skropić zimną wodą dla szybszego odstania.
Pozostawić pod
przykryciem kilka minut. Przed podaniem przecedzić przez gęste sito. Można także
zaparzyć kawę zalewają wrzątkiem.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym
miejscu.