SKŁADNIKI
yerba mate (ostrokrzew paragwajski)* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ten rodzaj yerby
charakteryzuje się unikatową wielkością pokruszonych listków. Specjalnie
dobrany, większy format suszu pozwala zaparzać napój przy użyciu standardowych
akcesorii do herbaty (np. w zaparzaczach). Wyjątkowy, delikatny smak zachwyci
zarówno początkujących jak i zaawansowanych konsumentów yerby. Każdy
pokruszony kawałek listka widoczny jest gołym okiem, moc w najlepszym
wydaniu.
Zrównoważony
sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego
funkcjonowania organizmu.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Wsypać do naczynia (najlepiej matero) susz (10 - 50
g), aby wypełnił 2/3 jego objętości i włóżyć bombillę. Zalać wodą o
temperaturze około 80 °C i oczekać 5 minut. Nie mieszać!
Początkującym zaleca się zaparzać znacznie mniejszą ilość (trzy łyżki)
np. w zaparzaczu.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zacienionym
miejscu