SKŁADNIKI
yerba mate*
(Ilex Paraguariensis)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości
naczynia, zalewa wodą o temperaturze 70 - 80 stopni Celsjusza lub wodą z
lodem (terere). Terere - sposób przygotowania polegający na dodaniu
schłodzonej wody do zaparzenia naparu zamiast klasycznego sposobu
zaparzania poprzez zalanie gorącą wodą. Ten sam susz można zalewać
wielokrotnie.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie
zamkniętym opakowaniu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Derlatka robert "oranżada", stefana batorego 42/24, 05-400 otwock
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)