- duża zawartość błonnika
- przeciwzapalne działanie witaminy C
Baobab charakteryzuje się dużą zawartością witaminy C.
Witamina C wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i antyoksydacyjne.
Ekologiczny sproszkowany baobab powstaje ze zmielonego miąższu owoców baobabu. Od setek lat stanowi ważny element diety w krajach Afryki.
Charakteryzuje się kwaśnym, lekko cierpkim smakiem.
Stanowi doskonałe źródło błonnika pokarmowego.
Polecamy jako dodatek do koktajli, soków, sałatek, jogurtów i innych deserów.
SKŁADNIKI
baobab sproszkowany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
ZALECANE SPOŻYCIE
Zalecamy spożywać nie więcej niż 4 łyżeczki dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom. Podczas spożywania produktu zalecane jest picie dużej ilości płynów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1020 kJ / 246 kcal
Tłuszcz - 1,2 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 31 g,
w tym cukry - 21 g
Błonnik - 51 g
Białko - 2,4 g
Sól - 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Republika Południowej Afryki
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 90