- bogate w witaminy i minerały
- ciekawy dodatek do sałatek, kaktajli
- pomagają w odchudzaniu
Te malutkie owoce zawierają duże ilości minerałów i witamin. Bogate są w antyoksydanty, dzięki czemu mogą zapobiegać rozwojowi raka i opóźniać starzenie organizmu. Wspomagają przemianę materii i pracę serca.
Należy spożywać je z umiarem, gdyż w większej ilości mogą spowodować biegunkę.
Ekologiczne sproszkowane jagody acai to bardzo cenny i ciekawy dodatek do diety.
Te niezwykłe owoce pochodzą z wilgotnych lasów amazońskich.
Dzięki zastosowanej metodzie liofilizacji, gotowy produkt zachowuje pełnię składników odżywczych.
Jagody charakteryzują się również wysoką zawartością polifenoli.
ZALECANE SPOŻYCIE
ok. 5 g dziennie (mała łyżeczka). Polecamy jako dodatek do koktajli, soków, sałatek, jogurtów i innych deserów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2340 kJ / 562 kcal
Tłuszcz - 37 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 5,5 g
Węglowodany - 51 g, w tym cukry - 8,0 g
Białko - 6,0 g
Sól - 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI
jagody acai liofilizowane sproszkowane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Kolumbia
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 120